Ste pozabili podrobnosti računa?

Ustvari račun

Kandida – naš skriti sovražnik

Kaj je kandida?

Kandida je kvasovka iz vrste gliv. Prisotna je v vsakem človeškem organizmu in človeku ni nevarna, dokler se ne razmnoži. V stresnih situacijah se namreč spremeni v parazit, ki se razraste po črevesju, prodre v kri in se razširi po celem telesu. Takrat naše telo sproži alarm, saj razbohotena gliva poruši naravno ravnovesje.

Kako se kaže?

Kandida se kaže kot izčrpanost, slabša koncentracija, otopelost, bolečine v želodcu, pomanjkanje želje po spolnosti, nerazložljiva žalost in jok, mrzle roke in noge, bolečine v mišicah, driska ali zaprtje, pridobivanje na teži in akne.

kandida

Kandida

Simptomi pri kandidi

Ta patogena gliva lahko povzroči nastanek kronične utrujenosti, zmanjšane spolne sle, spremembe razpoloženja, pomanjkanje energije, razdražljivost, napihnjenost in prebavne motnje, črevesne motnje, infekcije sečil, različne alergije, neustavljiva želja po sladki in kisli hrani, debelost, povečan obseg trebuha, težave s hujšanjem, glivično okužbo kože, sluznice ali nohtov, bolečine v hrbtenici, otrdelost vratu in ramen, depresijo, astmo, boleče menstruacije, meteorizme, bolečine v mišicah, psoriazo (luskavico), glavobole, vrtoglavice, pomanjkanje vitaminov C, A, B6 ter pomembnih mineralov: selena, magnezija in cinka.

Kako deluje?

Kandida proizvaja strupene snovi, ki poškodujejo oblogo v črevesju. Tako skozi črevesje zdrsnejo tudi večje molekule hrane, ki niso povsem prebavljene. Kri ne prepozna teh molekul, zato jih obravnava kot sovražne. Kandida lahko posredno povzroči tudi alergije na različne snovi, ki bi jih pri zdravi prebavi telo brez težav sprejelo. V želodcu nam vre, vsa hrana nas napenja, v kri pa ne pridejo vitalne snovi, ki jih potrebujemo, kar nam jemlje energijo. V debelem črevesju se kopiči zavreta hrana, ki nas zastruplja, to pa lahko pripelje tudi do raka debelega črevesja.

Preprost test

Zjutraj na tešče, še preden si umijete zobe, vzemite prosojen kozarec in vanj vlijte navadno vodo (po možnosti filtrirano ali ustekleničeno, da se boste izognili odvečnemu kloru). Pljunite v vodo in počakajte od 10 do 15 minut. Če opazite, da se s površja spuščajo bele nitke, je to znak, da v vaši slini prevladuje kandida. Zdrava slina bo ostala kompaktna.

Kako si pomagati?

Gliva kvasovka Saccharomyces Boulardii je nepatogena gliva kvasovka, zaradi česar je odporna na antibiotike. Deluje protivnetno in je eden izmed klinično najbolj raziskanih sevov na trgu, saj se je z njim ukvarjalo več kot osemdeset kliničnih raziskav. Dokazano preprečuje razraščanje slabih bakterij in v našem telesu deluje probiotično – tako mu pomaga ubiti patogeno kandido.

Glivi pomagamo tudi s spremembo prehrane. SEZNAM DOVOLJENIH in PREPOVEDANIH ŽIVIL

DOVOLJENA

  • jagodičevje (borovnice, robide, maline, jagode, ribez, brusnice), avokado, limona, limeta, kokos

  • vsa sveža zelenjava in gobe, grah, leča, fižol in bob, čičerika, česen*, čebula*, šalotka*, hren* (*imajo močno protiglivično delovanje)

  • navadni jogurt (brez dodanega sladkorja), kefir in ostali fermentirani mlečni izdelki, maslo, ghee

  • amarant, ajda, kvinoja, proso, divji riž, rjavi riž

  • kokosovo, oljčno, sezamovo, laneno, konopljino in sončnično olje

  • voda, mineralna voda, nesladkano kokosovo ali mandljevo mleko, zeleni in zeliščni čaj,

  • konopljin čaj

  • stevia (izberite tisto, brez dodanega maltodekstrina)

PREPOVEDANA

  • ananas, banana, breskve, češnje, granatno jabolko, grozdje, hruške, kaki, kivi, lubenica, mango, marelice, melona, nektarine, papaja, slive, citrusi, tudi vse suho sadje in sadni sokovi

  • vložena zelenjava ali gobe, krompir, koruza, soja, fermentirani sojini izdelki

  • mleko, kisla smetana, sadni jogurt, sir, skuta, sirni in skutini namazi, sladoled

  • pšenica, beli riž, ječmen, koruza, kamut, oves, rž, pira (tudi kruh, testenine, kosmiči in pecivo iz omenjenih žit)

  • koruzno, sojino, arašidovo in olje oljne ogrščice ter vsa hidrogenirana ali delno

  • hidrogenirana olja

  • alkohol, kava, gazirane pijače, sadni sokovi, riževo mleko, sojino mleko

  • sladkor, fruktoza, javorjev sirup, kokosov sladkor, koruzni sladkor, med, melasa, agavin sirup, umetna sladila

GOR
Do konca aprila smo znižali strošek pošiljke na samo 1 eur😉Izkoristi ugodnost🎁
+